Image

Eläinten äänimaljahoidot


ImageImage

Yleistä


Äänimaljojen värähtely on luontainen taajus ja eläimet rentoutuvat ja rauhottuvat äänimaljojen soidessa. Eläin myös hakeutuu värähtelyn ulottuville, jos se kokee, että siitä on apua esimerkiksi jonkun kipukohdan hoitoon.

Äänimaljahoito vaikuttaa eläimillä, samoin kuin ihmisillä lihaksistoon ja hermostoon sinne, mihin ihmiskädet eivät yllä. Värähtely rentouttaa ja hoitaa syviä lihaksia ja rauhoittaa hermostoa. Äänimaljahoitoa voidaan myös tehdä esim. kilpailuolosuhteissa laskemaan liiallista stressiä ja ylläpitämään kehon toimintakykyä stressitilanteessa. Toisaalta hoito saattaa aktivoida sulkeutuneempaa eläintä.

Hoito tehdään pääsääntöisesti eläimen tutussa ympäristössä ja olosuhteissa. Hoidossa äänimaljoja soitetaan sekä eläimen ympärillä että mahdollisesti keholla, pikkuhiljaa totuttaen eläintä maljojen ääneen ja värähtelyyn.

Hoidon vastaanottaminen on hyvin yksilöllistä, mutta eläin saattaa rauhoittua nopeastikin äänimaljojen sointiin mahdollisesti jo ensimmäisellä hoitokerralla.

Ensimmäisiä kertoja äänimaljoilla hoidettaessa on suositeltavaa  tehdä 3-5 kerran hoitosarja.  Tällöin hoidossa päästään syvemmälle ja saadaan vaikuttavampia tuloksia. Sarjahoidon optimi tiheys on noin 1 krt /viikko. Minimi hoitoväli on 4-5 päivää.

Kenelle


Äänimaljahoito sopii pääosin kaikille eläimille ja nauttivat äänimaljojen soinnista ja värähtelystä. Soitetut äänet ja eri taajuuksilla tapahtuva värähtely tasapainottaa ja hoitaa eläintä kokonaisvaltaisesti.

Hoito


Äänimaljahoidon kesto on 30-60 minuuttia sisältäen lyhyen alkukeskustelun. Hoitoaika riippuu hoidon vaikutuksen voimakkuudesta eläimeen sekä eläimen kyvystä vastaanottaa hoitoa. Varsinkin ensimmäisillä kerroilla hoitoaika on usein hieman lyhyempi.

 

Jos haluat varata ajan, ole yhteydessä Suviin: